Ce fac unii oameni în speranța vă vor trăi mai mult! Ultimele tendințe în ceea ce privește practicile care ar putea prelungi viața

Ce fac unii oameni în speranța vă vor trăi mai mult! Ultimele tendințe în ceea ce privește practicile care ar putea prelungi viața
Studiile făcute de-a lungul timpului au demonstrate că expunerea la frig ar ajuta în procesul de încetinire a îmbătrânirii sursă foto: elements.envato
Publicat: 30/06/2023, 14:06
Actualizat: 30/06/2023, 14:24

Oamenii din lumea întreagă testează tot felul de terapii neconvenționale, despre care au convingerea că le pot asigura dacă nu viața fără de moarte, măcar tinerețea fără bătrânețe. Business Insider a publicat ultimele tendințe în ceea ce privește practicile care ar putea prelungi viața.

În speranța că își vor prelungi viața, deopotrivă bărbați și femei din toată lumea și-au impus un anumit mod de a trăi, din care nu lipsesc practici care altora li s-ar părea imposibil de urmat.

De la expunerea de bunăvoie la temperaturi extrem de mici până la terapii hormonale, cei care vor să învingă cursul firesc al vieții par dispuși la orice sacrificiu.

Iată care sunt cele mai la modă practici folosite de ”vânătorii de tinerețe”, potrivit specialiștilor care studiaza acest fenomen.

Expunerea la frig

Studiile făcute de-a lungul timpului au demonstrat că expunerea la frig ar ajuta în procesul de încetinire a îmbătrânirii.

Fie că vorbim despre scufundarea într-o piscină cu apă rece ca gheața, fie despre crioterapie (presupune ca subiecții să stea într-o cameră cu temperaturi sub zero grade, timp de câteva minute), frigul ar putea ajuta la încetinirea procesului de îmbâtrânire.

Specialiștii susțin că, în urma expunerii la temperaturi scăzute, se pot obține rezultate atât pe termen scurt, cât și lung.

”O scufundare într-o baie rece ca gheața are ca rezultat o creștere a producției de neurotransmițători, cum ar fi epinefrina și dopamina, care au efecte imediate de întinerire și energizare, Pe termen mediu și lung, există unele dovezi că expunerea la frig poate reduce inflamația sistemică, despre care se știe că este un motor al multor boli cronice”, a spus dr. Anant Vinjamoori, directorul medical al companiei de sănătate Modern Age, specializată în longevitate.

Fasting (postul intermitent)

Când, în anul 2019, Jack Dorsey, unul dintre fondatorii Twitter, a declarat că mănâncă doar o singură dată pe zi și ține post în weekend, experții s-au grăbit să afirme că acesta ar suferi de o tulburare alimentară. Cu toate acestea, însă, studiile arată că o alimentație restrictivă ca timp poate avea beneficii în cazul bolnavilor de diabet și a celor care suferă de obezitate.

De asemenea, acest timp de regim poate să crească puterea de apărare a organismului împotriva stresului oxidativ.

„Pentru mine, principalul beneficiu al alimentației cu restricții de timp este reglarea ritmurilor circadiene. Calitatea somnului se îmbunătățește aproape întotdeauna prin limitarea consumului de calorii în orele de seară”, a declarat dr. Anant Vinjamoori.

Dieta vegetariană

Persoanele care au renunțat la proteinele animale și urmează o dietă parțial vegetală nu doar că vor avea mai puține probleme de sănătate, dar au și șanse de a trăi mai mult.

Este o altă concluzie a experților care studiază procesul îmbătrânirii. Cercetător în domeniul longevității și profesor la Harvard Medical School, David Sinclair susține că proteinele animale asigură o stare de bine pe termen scurt.

”Datele arată că o dietă carnivoră nu este o dietă care să producă longevitate pe termen lung”, a declarat acesta în emisiunea „The Knowledge Project Podcast”.

Suplimentul alimentar NMN

Persoanele care obișnuiesc să respecte cu sfințenie un anumit regim de viață în speranța că vor trăi mai mult obișnuiesc să ia regulat suplimente alimentare.

Nicotinamida mononucleotidă (NMN) este un supliment care poate ajuta la creșterea nivelului unei coenzime critice din organism numită NAD+.

Aceasta joacă un rol important în facilitarea proceselor metabolice și în menținerea unei funcții celulare sănătoase.

”Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc, nivelurile de NAD+ scad, ceea ce înseamnă că enzimele de apărare și enzimele de reparare ale organismului primesc o lovitură și oamenii „cedează în fața îmbătrânirii”, a spus profesorul Sinclair, de la Harvard Medical School, într-un interviu pentru canalului YouTube Reverse Aging Revolution.

Planta Ashwagandha

Ashwagandha este o plantă care a fost folosită de mult timp ca un remediu anti-îmbătrânire în Ayurveda, un sistem antic de medicină holistică originar din India.

Această plantă are o serie de beneficii pentru sănătate, de la ameliorarea anxietății și a stresului la calmarea artritei și la stimularea funcției cognitive.

Dr. Vinjamoori a declarat că s-a demonstrat că ashwagandha reduce cortizolul, un hormon asociat cu stresul, și îmbunătățește somnul la persoanele care suferă de insomnie.

Cercetările au mai arătat că ashwagandha ar putea fi un agent promițător în tratamentele anti-îmbătrânire.

Metformin, o pastilă prescrisă pentru diabet

Metforminul, o pastilă prescrisă pentru diabet, este din ce în ce mai des folosită de biohackeri atât pentru a îmbunătăți modul în care oamenii îmbătrânesc, cât și a încetini cancerul, declinul cognitiv și pierderea vederii. Această pastilă stimulează un proces de curățare celulară cunoscut sub numele de autofagie.

Profesorul Sinclair  a mărturisit în cartea sa ”Lifespan” că ia un gram de metformină cu iaurt în fiecare dimineață, în speranța că acesta îi va regla metabolismul și îi va ajuta organele să rămână mai tinere și mai sănătoase.

Terapia hormonală

Odată cu trecerea anilor, echilibrul hormonal se modifică, fenomen care cauzează diferite probleme, de la afecțiuni specifice înaintării în vârstă, cum ar fi creșterea în greutate, schimbările de dispoziție, oboseala și scăderea apetitului sexual.

Ca să prevină aceste neplăceri, multe persoane s-au orientat către terapia hormonală. Dr. Vinjamoori a declarat pentru Insider că înlocuirea testosteronului a câștigat popularitate în rândul bărbaților și femeilor, deoarece a devenit clar că nivelurile optime de testosteron pot avea un impact asupra dispoziției, libidoului și chiar asupra metabolismului.

El a adăugat faptul că nu doar testosteronul, ci și hormonii sexuali, precum estrogenul și progesteronul, sunt căutați de pacienți.

Vinjamoori a spus că opțiunile pentru terapia hormonală variază de la pastile la creme și de la plasturi până la granule.

Medicamente pentru tratarea cancerului

Rapamicina este un medicament imunosupresor folosit în tratarea unor tipuri de cancer și în transplanturile de rinichi pentru a ajuta organismul unui primitor de organe să accepte noii rinichi, potrivit Insider.
Pastila poate încetini creșterea și reproducerea celulară, ceea ce înseamnă că ar putea fi o modalitate de a „reduce inflamația problematică legată de vârstă”, care poate contribui la bolile legate de vârstă, cum ar fi cancerul și Alzheimer.

Cercetătorii au observat că rapamicina încetinește îmbătrânirea la muște, crustacee, drojdii și șoareci. În cazul oamenilor, studiile au arătat că poate ajuta la îmbunătățirea funcției imunitare, în special la adulții în vârstă.

Un cercetător în domeniul longevității care studiază efectele rapamicinei asupra oamenilor, Matt Kaeberlein, a declarat pentru Insider că „dozele pe care oamenii să le ia în afara prescripției sunt recomandate peste tot”, adăugând că, „este vestul sălbatic”.

CITEȘTE ȘI:

La ce vârstă începem să îmbătrânim, de fapt. STUDIUL recent care dă totul peste cap

Cercetătorii au inversat procesul de îmbătrânire la șoareci! Cum ar putea efectul ”Benjamin Button” să fie folosit în rândul oamenilor

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Măsuri speciale pentru un ministru suedez care are „cea mai ciudată fobie din lume”
Interpretul de muzică populară, Igor Cuciuc, și-a pierdut singurul copil! Andreea a căzut secerată la...
S-a despărțit cuplul anului din tenisul mondial. Gestul rusoaicei Anna Kalinskaya, după ce Jannik Sinner...
Povestea unui român, printre cele mai enigmatice dispariții din lume. A reapărut brusc după 30...
Legenda boxului vs. fenomenul digital: Cum s-au pregătit Mike Tyson și Jake Paul pentru confruntarea...
Povestea incredibilă a „celui mai modificat om din lume”. S-a mutat în altă țară ca...
Povestea americanului manipulat de mamă ca să ajungă criminal. Dezvăluiri după ce a stat 20...
Regina Întunericului rupe tăcerea, la o zi după înmormântarea secretă a lui Prigoană: 'Nu și-a...
Nu mai cumpăra ACESTE 7 alimente congelate. Se găsesc în toate supermarketurile din România! Ce...
Produsul pe care românii îl comandă la foc automat, în ultimii ani: "Decât să mănânc...
Iasmina, fata de 14 ani care s-a sinucis, postare CIUDATĂ pe Facebook înainte să-și ia...
Ce se va întâmpla cu pensia de urmaș după moartea lui Silviu Prigoană. Cum vor...
Avem testamentul lui Silviu Prigoană. Ce primesc Adriana Bahmuțeanu și celelalte foste soții
Ce fel de dubă poți să conduci cu permis Categoria B?
Senatori americani cer o anchetă privind legăturile lui Elon Musk cu Rusia
SOARELE ar putea avea o altă COMPOZIȚIE decât se credea până acum!
Doliu în muzica populară. S-a stins o mare voce: Cerul a câștigat un înger!
Risipa alimentară poate fi eliminată cu ajutorul câtorva sfaturi simple dar utile
Prima reacție a UEFA după ce Kosovo a abandonat meciul cu România. Mihai Stoichiţă asigură...
Văduva lui Silviu Prigoană, declarații bombă după decesul omului de afaceri
Cristi Brancu a dezvăluit unde era Mihaela Botezatu în momentul în care s-a produs evenimentul...
Cine este Igor Cuciuc, interpretul de muzică populară care și-a pierdut fiica de doar 17...
BANCUL ZILEI. Ardeleanul: – Domnule doctor, m-o tot durut capul şi mi-o zis cineva că...
Noi cercetări contestă rolul materiei întunecate în formarea galaxiilor